• 30.12.2010
  Un tânăr sportiv român, locul 7 în clasamentul naţional al USA Triathlon
  Colegul nostru Victor Jivănescu, membru al Secţiei de Triatlon a Clubului Sportiv Tibiscus, a reuşit ca la sfârşitul lui 2010 să se claseze pe locul 7 în clasamentul naţional la duatlon juniori în Statele Unite ale Americii, primind cu această ocazie o menţiune (Honorable Mention), conform clasamentului prezentat pe site-ul www.usatriathlon.org.
  Acest rezultat foarte bun se datorează participării, în 13 iunie 2010, la ANN ARBOR DUATLON desfăşurat la Halfmoon Lake Beach, Pinckney, Michigan, concurs la care s-a clasat pe locul I la categoria 16-17 ani şi pe locul II în clasamentul general.
  Colegul nostru, care este afiliat în acelaşi timp la federaţia americană de triathlon (USA Triathlon) este un polisportiv, practicând cu aceleaşi rezultate foarte bune atât ciclismul sau alergarea, fiind în acelaşi timp şi un foarte bun schior.

 • 23.12.2010
  Decat asa-zise piste, mai bine deloc. Acestea sunt praf in ochi din partea autoritatilor

  Aflăm de la Radu Mititean, preşedintele Federaţiei Bicicliştilor din România, părerea despre felul în care autorităţile aleg să construiască piste pentru biciclete.

 • 18.12.2010
  GALA CAMPIONILOR 2010
  Luni 20 decembrie 2010, de la ora 18, Club 30 din centrul Timişoarei va fi gazda celei de-a III-a ediţii a GALEI CAMPIONILOR, acţiune organizată de postul Analog TV pentru a premia cei mai buni sportivi ai anului 2010.
  La categoria CEL MAI BUN PROIECT PENTRU SPORT a fost nominalizat şi CLUBUL SPORTIV TIBISCUS, care "prin secţia de ciclism a susţinut mereu mişcare pe două roţi. A promovat prin celelalte secţii ale clubului diverse ramuri sportive alternative precum snowboarding, ski, etc.".
  Trebuie menţionat că este al doilea an în care Clubul Sportiv Tibiscus este nominalizat la acest prestigios premiu al presei locale, după ce în 2009 CSTibiscus a mai primit şi "Diploma de merit" la "Gala Sportului Timişorean", din partea Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Timişoara.
  Mai multe detalii pe site-ul organizatorului: www.analogtv.ro. • 09.12.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  In intervalul 09 decembrie, ora 20 - 10 decembrie, ora 12 vantul va prezenta intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 70...75 km/h, indeosebi in sudul si in estul tarii. In nord, centru si est, precum si in zonele montane va ninge, local viscolit.
  Nota:
  In regiunile vestice ploile se vor transforma in ninsori inca din aceasta dupa-amiaza.
  Pe parcursul zilei de 10 decembrie precipitatiile si vantul vor diminua, dar vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, devenind local geroasa.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro
 • 03.12.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  In intervalul 04 decembrie, ora 14 - 05 decembrie, ora 08, in Moldova, nordul si estul Munteniei si partea continentala a Dobrogei, precum si in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile, iar vantul se va intensifica, viscolind trecator ninsoarea. Indeosebi in centrul si sudul Moldovei si in zona montana aferenta se va depune strat de zapada mai consistent.
  Nota: Pe parcursul zilei de 4 decembrie va ploua abundent in cea mai mare parte a Olteniei, in Muntenia si in sudul Moldovei, unde cantitatile de apa vor depasi local 25...30 si izolat 50 l/mp.
  In municipiul Bucuresti va ploua insemnat cantitativ pe parcursul zilei de 4 decembrie, iar noaptea sunt conditii de transformare a precipitatiilor in lapovita sau ninsoare.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro
 • 30.11.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  In Moldova, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali in intervalul 1 decembrie, ora 02 - 2 decembrie, ora 08 vremea se va inrautati. Va ninge, local chiar abundent, si se va depune strat consistent de zapada.
  Nota: In restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in vestul si nord-vestul tarii unde vor depasi local 25...30 l/mp. Vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va avea intensificari locale, indeosebi la munte, in sud si sud-est.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro


 • 25.11.2010
  NOI PISTE (?) DE BICICLETE ÎN TIMIŞOARA
  Se pare că nu vom putea ţine pasul cu viteza cu care primăria de 5 stele a Municipiului Timişoara trage dungi pe trotuar pentru a marca "piste de biciclete". Aşa că vă prezentăm, în mai multe episoade, după cum le descoperim şi noi, ultimele "achiziţii":
  * strada Circumvalaţiunii, sensul de la Calea Aradului către Poliţia Rutieră
  Trasarea porneşte de la Piaţa Consiliul Europei, intersecţia Circumvalaţiunii cu Torontalului. Este marcată cu dungă albă despărţitoare faţă de restul trotuarului, iar din loc în loc cu desenul unei biciclete albe pe fond roşu. Din păcate, stâlpii de iluminat, dotaţi cu coşuri de gunoi, ar putea fi obstacole pentru ghidoanele bicicletelor (pozele 3, 4, 5):
  Iar acolo unde nu sunt stâlpi, sunt veşnicele pubele de gunoi, aruncate fără nici o noimă, parcă în batjocura cicliştilor (pozele 1, 4, 5):
  Şi "pista" se termină brusc înainte de intersecţia Circumvalaţiunii cu Gheorghe Lazăr (poza 3):
  * bulevardul Mihai Viteazu, sensul de la Piaţa Nicolae Bălcescu către centru
  Trasarea porneşte de la Piaţa Bălcescu, intersecţia Mihai Viteazu cu Turgheniev. Este marcată cu dungă albă despărţitoare faţă de restul trotuarului, iar din loc în loc cu desenul unei biciclete albe pe fond roşu. Din păcate, trotuarul este într-o stare foarte proastă, plin de denivelări şi spărturi:
  * bulevardul Eroilor de la Tisa, sensul de la bulevardul Mihai Viteazu către strada Cluj
  Trasarea porneşte de la intersecţia Mihai Viteazu cu Eroilor. Este marcată cu dungă albă despărţitoare faţă de restul trotuarului, iar din loc în loc cu desenul unei biciclete albe pe fond roşu:

 • 07.11.2010
  CELE MAI CAPTIVANTE TRASEE DE MOUNTAINBIKE DIN EUROPA

  Aflăm de la prietenii noştri din Federaţia Bicicliştilor din România despre cele mai captivante trasee de MTB din Europa .

 • 07.11.2010
  COMUNICAT - Conferinta nationala PRO VELO IX la final

  In perioada 5-7 noiembrie 2010 a avut loc la Bucuresti a noua editie a Conferintei nationale de cicloturism, ciclism urban si promovarea bicicletei - "PRO VELO IX". Manifestarea a fost organizata de Asociatia BATE SAUA sa Priceapa Iapa in colaborare cu Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul GEF-SGP prin UNDP Romania, in cadrul campaniei "Velorutia Romana". Au participat mai multe zeci de delegati ai organizatiilor de profil biciclistic din intreaga tara, ONG-urilor cu preocupari in domenii conexe (turism, protectia mediului, siguranta rutiera), ai unor autoritati publice si operatori economici de profil si ai presei.

  Numeroasele subiecte abordate s-au incadrat in trei categorii majore: promovarea bicicletei in general; bicicleta ca mijloc de transport urban cu rol utilitar; turismul pe bicicleta (cicloturism). Au fost facute prezentari si s-au purtat discutii pe teme precum: Tipuri de biciclete si domenii de utilizare, avantajele bicicletei, bicicleta si sanatatea, probleme, nevoi si solutii de promovare a bicicletei ca vehiul utilitar, cai de comunicatie pentru biciclete in mediul urban, parcarea in siguranta a bicicletelor; bicicletele si transportul public si intermodal; cu bicicleta la scoala, la serviciu si la cumparaturi; siguranta rutiera si biciclistii; legislatia rutiera si biciclistii; harti pentru cicloturism, legislatia privind marcajele cicloturistice; Reteaua Nationala de Trasee Cicloturistice.

  Au fost prezentate si obiectivele si rezultatele unor proiecte legate de bicicleta care au fost puse in practica in acest an. Astfel, Asociatia ‘BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA’ din Bucurest a prezentat: "Velorutia Romana", "Velorutia in scoli", "VeloBello Skirtbike", "Cu bicicleta la serviciu", ”Cu bicicleta la scoala", "Cu bicicleta la piata", “Patrula Velo”, “Clubul Parintilor Biciclisti”, Grupul de Lucru din PMB, Centrul de Închiriere Biciclete si Centrul de Informare Cicloturistica ‘BateSaua’. Clubul de Cicloturism "Napoca" din Cluj-Napoca a prezentat proiectele "Bike Romania Tour 2010", "CicloCart Cluj", "Velorutia la Cluj" si "ClujBikeNet", si au fost si prezentari din partea asociatiilor "Pro Biciclo Urbo" Targu Mures, Clubul de Turism si Ecologie "Turistor" Iasi si “Societatea Carpatina Ardeleana” Satu Mare.

  De asemenea, au avut interesante prezentari si alte structuri decat cele membre in FBR. De exemplu, Asociatia pentru Dezvoltare Urbana din Bucuresti a prezentat pe scurt “Veste pentru Biciclete” - un proiect de educatie rutiera in vederea stimularii cresterii respectului si sigurantei in trafic. Asociatia “Tandem” Bucuresti a prezentat proiectul "Insotitori pentru nevazatori” şi alte proiecte de sustinere a persoanelor cu dizabilitati pentru care bicicleta are importanta utilitara si recreativa. Radio Bucuresti FM a prezentat rubrica radio saptamanala “Velorutia in Direct” realizata in parteneriat cu asociatia BateSaua, iar Radio Romania Actualitati a trecut in revista campania nationala “Romania pe bicicleta” derulata timp de 6 luni la nivelul intregii tari.

  Directia de Mediu din Primaria Generala a municipiului Bucuresti a prezentat programul educativ “Cu bicicleta la scoala” iar Biroul de Educatie Rutiera din cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei a prezentat programul “Siguranta pe bicicleta”, ambele fiind derulate de aproape 3 ani în parteneriat cu asociatia Bate Saua. Federatia "Urmeaza-ti Pasiunea" a prezentat pe scurt programul “Saturn” de valorificare a expunerii pasiunilor/hobby in vederea promovarii lor, precum si Ziua Nationala a Pasiunilor si introducerea conceptului “VIVERE”, iar Consiliul National pentru Securitate Rutiera si-a prezentat activitatile de lobby pentru adaptarea legislatiei rutiere şi imbunatatirea standardelor de infrastructura.

  Dezbaterile pe teme actuale au dus la adoptarea la final, prin consens, a deciziei de preluare si mentinere, ca fiind in continuare actuale, a majoritatii rezolutiilor adoptate la conferinta ProVelo VIII si enumerate in ANEXA, ele urmand a fi difuzate in comunicate separate.

  Bucuresti, 7 noiembrie 2010

  Radu MITITEAN
  director executiv - Clubul de Cicloturism NAPOCA
  presedinte - Federatia Biciclistilor din Romania
  office@ccn.ro , contact@biciclisti.ro 0744-576836

  George CULDA
  presedinte - Asociatia BATE SAUA
  vicepresedinte - Federatia Biciclistilor din Romania
  geobatesaua@batesaua.ro , contact@biciclisti.ro 0722-736694

  ANEXA:
  Lista rezolutiilor Conferintei PRO VELO IX
  ================================
  1. Legislatia rutiera - solicitare abrogare restrictii nejustificate
  2. Legislatia privind marcajele cicloturistice - solicitare adoptare proiect HG
  3. Reglementarile tehnice privind infrastructurile pentru biciclete - solicitare actualizare si completare
  4. Legislatia privind urbanismul - solicitare adoptare completari in favoarea infrastructurilor pentru circulatia bicicletelor
  5. Luarea bicicletei in tren - solicitare ca CFR Calatori sa extinda oferta
  6. Utilizarea bicicletei ca mijloc cotidian de transport de catre demnitari, inalti functionari publici, politicieni si alte categorii de VIP - apel la generalizare
  7.. Educatie biciclistica in scoli - apel la introducere
  8. Infrastructuri pentru circulatia bicicletelor in mediul urban - apel la autoritati pentru alocare de fonduri pentru proiectare, construire si mentenanta adecvata
  9. Infrastructuri pentru circulatia bicicletelor in scop turistic - apel la autoritati pentru alocare de fonduri pentru proiectare, realizare si mentenanta adecvata
  10. Documente de pozitie pe tema promovarii utilizarii bicicletei - sprijin pentru cele adoptate de Federatia Biciclistilor din Romania
  11. Cooperare si schimb de informatii in domeniul biciclistic - apel la intensificare si aprofundare

 • 31.10.2010
  VELOTAXI LA BRAŞOV
  In Brasov a aparut Velotaxi cu care puteti face un tur prin centrul orasului intr-un mod mai putin obisnuit la noi. In link puteti vedea fotografii cu acestea: Picasa.

 • 10.10.2010
  Prezentare echipament
  Duminică 10 octombrie 2010, echipa de ciclism DHS Tibiscus Team a făcut o sesiune foto, pentru a prezenta noul echipament folosit de echipă în urma încheierii contractului de parteneriat cu compania Eurosport DHS.

  Cu această ocazie, delegaţia arădenilor a făcut o ieşire la Şiria, în timp ce timişorenii, după participarea la Maratonul Timişoarei, au pozat pe drumul Timişoara - Jimbolia.

  La foto-shooting au participat: Anita Kovacs, Timea Zaban, Gergo Kovacs, Mihaela Giucoane, Mircea Baba, Victor Jivănescu, Gabriel Faluşi, Alexandru David Faluşi, Alexandru Almăjan, Alexandru Creţescu, Bitză Nădăştean, Andrei Harabagiu, Virgil Dorogostaisky, Remus Farcaş, Alexandru Grosu.

 • 05.10.2010
  Cupa Emmeduesport, Ploieşti, 03.10.2010
  Duminică 3 octombrie 2010, echipa DHS Tibiscus Team a luat parte la Ploieşti, la ediţia 2010 a CUPEI EEMEDUESPORT, tradiţional maraton de cross-country organizat de Clubul Emmeduesport din localitate şi inclus în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale.
  Competiţia a reunit la startul traseului Maraton (60 km) şi Semi-Maraton (30 km) un număr de 186 de concurenţi, atât din ţară cât şi din străinătate (Ungaria, Grecia, Italia etc.). De asemenea, 12 copii au luat startul în concursul pentru copii cu vârsta între 7-12 ani.
  C.S.Tibiscus a deplasat o echipă formată din 8 sportivi, înscrişi la categorile 30 km MEN 19-29, 30 km MEN 30-39, 30 km WOMEN, 60 km HOBBY MEN 30-39, 60 km WOMEN.
  Cele mai bune rezultate ale echipei DHS Tibiscus Team au fost:
  • Marius Ionaşcu, locul I la 60km Hobby Men 30-39
  • Cristian Jidovu, locul I la 30km Men 30-39
  • Ramona Covaciu, locul II la 60km Women
  • Anita Kovacs, locul II la 30km Women
  • Laurenţiu Bogdănescu, locul III la 60km Men 19-29
  • Sergiu Neidoni, locul III la 30km Men 19-29
  Trebuie menţionat că, în clasamentul oficial prezentat pe site-ul organizatorilor, echipa DHS Tibiscus Team este cel mai bine clasată, fiind prezentă cu 6 locuri pe podium (I-II-III), urmată de CONPET Emmedue cu 4 prezenţe şi celelalte echipe prezente o singură dată. De asemenea, în clasamentul pe categorii, echipa noastră a fost prezentă cu 3 sportivi în primul sfert la 60 km 30-39, chiar cu doi sportivi în primii 10%.
  Pentru alte detalii vă rugăm să vizitaţi pagina web a Secţiei de Ciclism din Clubul Sportiv Tibiscus, cu adresa www.ciclism.tibiscus.ro.

 • 01.10.2010
  EVENIMENT – CAMPANIA RRA „ROMÂNIA PE BICICLETĂ”
  Sub sloganul „Ca să nu urci pe pereţi în trafic, te urci pe bicicletă!”, campania „România pe bicicletă”, iniţiată de RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, organizează, vineri, 1 octombrie, între orele 16:00 şi 18:00, evenimentul „La Seini, se(n)ini pe biciclete”!
  Este vorba de Marele Marş al Bicicletelor (prima ediţie), ce va avea loc în oraşul Seini, judeţul Maramureş (acolo unde în fiecare gospodărie există cel puţin o bicicletă!). Este o acţiune inedită pentru promovarea sănătăţii prin mişcare şi protecţia mediului, dar şi pentru promovarea bicicletei ca mijloc alternativ de transport.
  Cu această ocazie vor avea loc şi concursuri cu premii în biciclete şi accesorii de sponsori consacraţi în domeniul ciclismului.
  Recomandata si de Asociatia BATESAUA SA PRICEAPA IAPA, acţiunea se va încheia cu un mini-concert al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, pe scena amplasată în centrul oraşului, cu participarea interpreţilor Nicolae Sabău şi Andrei şi Ştefan Petreuş.
  Evenimentul de la Seini se va transmite în direct între orele 16:00 şi 18:00, atât on-air la Radio România Actualităţi, în emisiunea Obiectiv România, cât şi on-line pe www.româniaactualitati.ro, unde vor putea fi vizionate live imagini din timpul concursurilor, Marelui Marş al Bicicletelor şi concertului de muzică tradiţională maramureşeană. In calitate de Vice-presedinte al Federatiei Biciclistilor din Romania, GeoBateSaua va intra in direct, telefonic, cu cei din Seini, in cursul dupa amiezii.
  Pentru informaţii suplimentare: Daniel Ruse – redactor şef adjunct RRA (tel: 0741.097.018)

  Bateti Saua, nu pierdeti vremea (buna)!
  GeoBateSaua / 0722 736694
  www.batesaua.ro
  http://www.batesaua.ro/blog/
  www.velorutia.ro
  http://www.velorutia.ro/blog/
  http://velobello.wordpress.com
  WWW.HARTAVELO.RO

  o bicicleta in plus = o masina in minus: www.veloteca.ro

 • 29.09.2010
  Maros Bike Marathon, Cluj-Napoca, 26.09.2010
  În weekend-ul 24-26.09.2010, echipa DHS Tibiscus Team a luat parte la Gilău, lângă Cluj-Napoca, la ediţia 2010 a MAROS BIKE MARATHON, tradiţional maraton de cross-country organizat de Clubul Sportiv Maros din Cluj-Napoca şi ajuns la cea de-a patra ediţie.
  C.S.Tibiscus a deplasat o echipă formată din 17 sportivi însoţiţi de o echipă tehnică din 2 membri. Aceştia s-au înscris la categorile 50 km juniori, 50 km MEN 19-29, 50 km MEN 30-39, 50 km MEN 40+, 50 km WOMEN, 80 km HOBBY MEN 30-39. La concurs au luat startul 198 sportivi la tura de 50 km şi 50 sportivi la tura de 80 km, cea mai mare parte ciclişti români dar şi sportivi de la echipe din Ungaria.
  Cele mai bune rezultate ale echipei noastre au fost:
  • Marius Ionaşcu – locul I 80km Hobby Men 30-39, • Ramona Covaciu – locul II 50km Women 15+,
  • Cristian Jidovu – locul III 50km Men 30-39,
  • Laurenţiu Bogdănescu – locul IV 50km Men 19-29,
  • Victor Jivănescu – locul V 50km Men JR,
  • Alexandru Creţescu – locul VI 50km Men 40+.
  Trebuie menţionat că, în clasamentul oficial prezentat pe site-ul evenimentului, echipa DHS Tibiscus Team este cea mai bine clasată, fiind prezentă cu 3 locuri pe podium (I-II-III), urmată de CONPET Emmedue şi C.S.Mureşul cu 2 prezenţe pe podium şi de alte echipe prezente o singură dată.
  De asemenea, în clasamentul pe categorii, echipa DHS Tibiscus Team a fost prezentă cu 3 sportivi în primul sfert la 50 km MEN 19-29, ca şi în clasamentul general, unde echipa noastră a fost prezentă cu 8 sportivi în primul sfert.
  Pentru alte detalii vă rugăm să vizitaţi pagina web a Secţiei de Ciclism din Clubul Sportiv Tibiscus, cu adresa www.ciclism.tibiscus.ro.

 • 26.09.2010
  Evenimentul zilei despre folosirea bicicletei
  Aflăm de la colegii noştri de la Clubul de Cicloturism Napoca despre câteva apariţii massmedia pe teme pro-biciclistice:
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/evzro-porneste-campania-pe-doua-roti-905482.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/vedete-pe-bicicleta-e-cool-mobil-si-sanatos-906500.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-iti-alegi-bicicleta-potrivita-906295.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/experiment-cu-bicicleta-la-munca-aventuri-in-traficul-din-bucuresti-906434.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/cu-tocuri-si-rochie-pedaland-pe-bicicleta-907079.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-mana-de-romani-pun-cicloturismul-pe-harta-europeana-906882.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/au-incalecat-pe-o-sa-si-i-au-spus-bucurestiului-asa-calatorind-mai-inteligent-traim-ma.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/miercuri-o-zi-fara-masina-mea-in-orasul-meu-906503.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/marsul-biciclistilor-clujeni-906750.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-a-inlocuit-criza-masina-romanului-cu-bicicleta-906603.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/tinerete-fara-batranete-pe-bicicleta-in-fiecare-zi-906289.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-prindem-din-urma-bicicleta-olandeza-906182.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/activist-mai-intai-trebuie-creata-infrastructura-biciclistii-ies-singuri-906039.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/bicicletele-si-edilii-e-ceva-prea-nou-si-ii-sperie-906000.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/cu-bicicleta-in-trafic-un-gest-kamikaze-trebuie-schimbat-codul-rutier-905914.html
 • http://www.evz.ro/detalii/stiri/cu-bicicleta-in-marele-oras-unu-m-a-luat-pe-capota-dar-lumea-se-obisnuieste-cu-noi-905844.html

 • 16.08.2010
  DHS Bike Fest 2010
  Joi 9 septembrie 2010, la sediul S.C. Eurosport DHS S.A. din Deva s-a desfăşurat ediţia 2010 a DHS Bike Fest, o întâlnire a stafului companiei cu furnizorii şi clienţii, din ţară şi din străinătate.
  Cu această ocazie, DHS a anunţat că începând cu data de 1 septembrie 2010, echipa de cross-country DHS Tibiscus Team a sportivilor din C.S.Tibiscus devine echipa oficială a companiei DHS, îmbinând numele celui mai mare producător român de biciclete şi palmaresul membrilor Clubului Sportiv Tibiscus.

 • 23.08.2010
  Curieratul eco, o afacere ce se mişcă repede în criză
  Aflăm din Adevărul de Seară din 23.08.2010 despre timişoreanul care a construit cel mai rapid serviciu de transportat colete dintr-o parte în alta a Timişoarei.

 • 16.08.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  In intervalul 16 august ora 20 - 17 august ora 10, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei si nordul Olteniei. Va ploua torential, vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 50 l/mp.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro
 • 16.08.2010
  BIKE ROMANIA TOUR 2010

  Asociatia turistica sportiva civica si ecologista CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN) ne-a transmis urmatorul comunicat de presa:

  INCEPE "BIKE ROMANIA TOUR 2010"
  Expeditie cicloturistica montana in vestul Carpatilor Meridionali

  Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) desfasoara in saptamana 16-24 august 2010 a 12-a editie a expeditiei cicloturistice montane BIKE ROMANIA TOUR, care va viza in acest an vestul Carpatilor Meridionali.

  Timp de o saptamana, cei peste 20 de participanti vor parcurge pe mountain bike-uri, explora, testa si documenta din punct de vedere cicloturistic peste 500 de kilometri de drumuri forestiere, de tractor si de caruta din masivele Tarcu, Muntele Mic, Mehedinti, Cernei si din Platoul Mehedinti.

  De pe traseu nu vor lipsi Parcul National Domogled-Valea Cernei, Parcul Natural Portile de Fier, Cheile Corcoaiei, Ciucevele Cernei, Clisura Dunarii, lacurile Iovanu, Valea Mare, Cerna, Maru si Rusca, statiunile turistice Poiana Marului si Baile Herculane, alte atractii si obiective turistice.

  Datele GPS, fotografiile si alte informatii culese pe teren vor fi utilizate si pentru actualizarea planului de retea nationala de trasee cicloturistice si pentru editare de ghiduri si harti de profil iar cele mai frumoase imagini vor fi prezentate public in proiectiile pe care clubul nostru le va organiza din nou incepand cu luna septembrie.

  Aceasta tura se inscrie in programul "Bike Romania" pe care Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) il desfasoara cu incepere din 1999, in fiecare an fiind vizata o alta zona din Carpatii Romanesti, participarea fiind deschisa membrilor CCN si a altor cluburi de profil din tara si strainatate, precum si reprezentantilor presei de specialitate, agentiilor de turism, expertilor altor factori interesati de cicloturismul montan in Carpati.

  Pe langa scopul utilitar, de documentare, Bike Romania Tour 2010 isi propune si sa asigure participantilor o vacanta ecologica activa reusita in grup, pe doua roti, pe munte, cu valoare de model, prin aceasta inscriindu-se si in campania "Velorutia Romana" desfasurata in colaborare cu Asociatia "Bate Saua" Bucuresti, cu sprijinul GEF-SGP, vizand promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport cu scop utilitar si recreativ.
  RADU MITITEAN
  director executiv CCN


 • 11.08.2010/13.08.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  In perioada 11-16 august 2010, vremea va fi caniculara in cursul dupa-amiezelor in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor depasi pe arii arii relativ extinse 35 de grade, indeosebi in regiunile sudice si estice.
  Notă: In aceasta dupa-amiaza, 13 august, cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in sudul si estul Munteniei, inclusiv Municipiul Bucuresti, partea continentala a Dobrogei si sudul Moldovei, unde vor fi valori de 38...39 de grade.
  Fenomene asociate instabilitatii atmosferice (averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina) se vor manifesta pe arii restranse, mai ales in zonele de munte si in vestul tarii.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro
 • 08.08.2010
  HARGHITA MARATON, 21 august 2010

  Directia pentru Sport a judetului Harghita împreună cu câtiva ciclisti din Miercurea Ciuc organizează un nou Maraton de MTB pentru amatori. Locatia de această dată nu este Miercurea Ciuc ci Harghita Băi, o staţiune de iarnă. Concurenti vor fi lansati pe un traseu variat pe două distante. Organizatorii speră ca să câstige acest nou maraton interesul fiecărui concurent si să revină la Harghita Băi pentru un nou concurs.

  Locatia: Harghita Băi - Start si Finish

  Distantele de concurs
  21 km diferentã de nivel 540 m - timp limitã 3 ore
  50 km diferentã de nivel 1040 m - timp limitã 6 ore

  Înscriere: 30 RON la fata locului (contine: tricou, mâncare, diplomă, asistentă)

  Categorii de vârstã:
  50 km
  - 18-35 ani bărbati
  - 35-45 ani bărbaţi
  - peste 45 ani bărbati
  - peste 18 ani femei

  21 km
  - 14-18 ani bărbati
  - 18-35 ani bărbati
  - 35-45 ani bărbati
  - 45 + ani bărbati
  - peste 14 ani femei

  Mai multe detalii pe http://www.cabanaharghita.ro/hargitamaraton/index.php?l=ro
 • 11.06.2010
  Prima tură ciclistă bănăţeană marca VpB 2010
  Sunteţi (suntem) aşteptaţi în 12 iunie la prima tura ciclista banateana VpB. Ne vedem maine la 9:30, in Parcarea Timco, la "Casa Verde pentru Biciclete" pentru a porni la ora 10:00 inspre Sag.
  Traseul: Casa "Verde pentru Biciclete" - Gara Mare - podul de la Fabrica de tigari - Arta textila - B-dul L. Rebreanu - Calea Girocului - Giroc (sat ) - Padure Giroc - dig - Sag. Durata: aproximativ 4 ore. Distanta traseului : 36 km.
  Pentru a participa la tura, trebuie sa aveti un minim de dotare corespunzatoare cum ar fi: pompa sau camera de aer de rezerva, apa, energizante si mancare, casca, echipamente si imbracaminte adecvata temperaturilor de afara si previziunilor meteo.
  Daca nu aveti numar de bicicleta, vi-l putem oferi inainte de plecarea in tura.
  Va asteptam cu drag la pedalare, Echipa "Verde pentru Biciclete" - www.pedaleaza.ro

 • 01.06.2010
  10 ZILE CU BICICLETA LA MARE
  Sunteţi (suntem) invitati să participaţi la manifestarea sportivă “10 ZILE CU BICICLETA LA MARE, 270 km pe zi”, pe traseul Bucureşti – Urziceni – Slobozia - Constanţa şi retur, timp de 10 zile, care se desfăşoară în perioada 4 - 13 iunie 2010, cu scopul de a face ture la mare sau de antrenament.
  Puteţi merge o parte din traseul de start sau de sosire, o zi întreagă sau mai multe zile sau întreg traseul pe cele 10 zile planificate, conform Regulamentului de desfăşurare de mai jos.
  În data de 12 iunie plecarea din Bucureşti este la ora 06.00, cu sosire în Slobozia până la ora 09.30, urmând ca la ora 10.00 să fie plecarea din Slobozia. La Constanţa sosirea va fi până la ora 15.15, pentru a participa la festivitatea finală de premiere a Turului Ciclist al României, ce va avea loc la ora 15.30, la Sala Sporturilor Constanţa.
  Pe data de 13 iunie se face întoarcerea la Bucureşti, conform programului de mai jos.
  REGULAMENT DE DESFĂŞURARE
  ORGANIZATOR: CS Voinţa Bucureşti, prin persoana dl. antrenor de ciclism Florin LEONTE, Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon şi Asociaţia Bate Şaua să Priceapă Iapa.
  OBIECTIVE:
  1. Participarea la festivitatea de premiere la finalul Turului Ciclist al României 2010, ce va avea loc sâmbătă, 12 iunie 2010 în Constanţa, la ora 15.30.
  2. Încurajarea practicării ciclismului de masă şi de performanţă şi antrenarea cicliştilor în cadrul programului de pregătire, atât a celor legitimaţi cât şi celor amatori.
  3. Promovarea şi încurajarea mersului cu bicicleta, ca mijloc de transport alternativ ecologic, nepoluant, pentru un mediu mai curat şi mai sănătos.
  4. Încurajarea cicloturismului românesc pe traseul Bucureşti, Urziceni, Slobozia, Constanţa şi litoralului românesc.
  SPECIFICAŢII DE COORDONARE:
  Acţiunea constă în deplasarea cicliştilor pe ruta: Primăria Bucureşti – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Calea Moşilor - Şos. Colentina - Primăria Urziceni – Primăria Slobozia – Ţăndărei – Giurgeni - Primăria Hârşova – Stupina – Gălbiori - Primăria M.Kogălniceanu – Ovidiu – intrarea Constanţa – B.dul Tomis - Sala Sporturilor Constanţa, într-o zi (în aproximativ 10 ore), cu plecarea şi sosirea din faţa Primăriei Bucureşti, trecerea pe la Primăria Slobozia, cu sosire la Sala Sporturilor Constanţa, iar în următoarea zi întoarcerea pe acelaşi traseu spre Bucureşti si aşa mai departe, timp de 10 zile (o zi dus la mare, o zi întors la Bucureşti).
  Viteza medie de deplasare: 30-32 km/oră (unde se poate şi cu 35 km/h). Participarea la această activitate se poate considera ca şi antrenament, unde fiecare participant sau Club işi stabileşte distanţa pe care se deplasează sportivii, obiectivul principal fiind mersul în formaţie grupat. Nu este o activitate gen concurs, ci o posibilitate de antrenament sau de a face o tură la mare, în mod grupat.
  Fiecare participant se încadrează în programul stabilit, cu respectarea specificaţiilor pe care le dă organizatorul pe timpul desfăşurării acţiunii, privind organizarea şi viteza de deplasare a plutonului, locurile de oprire pentru alimentare de traseu, pauze, remedierea penelor, etc.
  Pe traseu se face o pauză de 30 min. la Slobozia pentru servirea masei de prânz, urmând şi alte mici pauze, înainte şi după Slobozia, pentru alimentare de traseu, conform Programului de mai jos.
  Avem promisiunea unei maşini de asistenţă pe traseu, pe durata a câtorva zile, care va merge în spatele plutonului.
  PERIOADA:
  4-13 iunie 2010.
  Ora: plecarea este la ora 08.00 din faţa Primăriei Bucureşti, respectiv Sala Sporturilor Constanţa iar sosirea în jurul orelor 18.00 la Sala Sporturilor Constanţa, respectiv Primăria Bucureşti.
  În data de 12 iunie, sosirea în Constanţa va fi până la ora 15.15 pentru a putea participa la festivitatea de premiere la finalul Turului Ciclist al României, care începe la ora 15.30.
  TRASEUL:
  Primăria Bucureşti – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Calea Moşilor - Şos. Colentina - Primăria Urziceni – Primăria Slobozia – Primăria Hârşova – Primăria M.Kogălniceanu – Ovidiu – intrarea Constanţa – B.dul Tomis - Sala Sporturilor Constanţa.
  Distanţa totală: 270 km pe zi (Bucuresti-Constanţa) x 10 zile = 2.700 km.
  PARTICIPANŢI:
  Antrenor de ciclism Florin Leonte (43 de ani), pe toată perioada manifestaţiei sportive, în perioada 4 - 13 iunie 2010.
  Mai participă cicliştii amatori (care au un nivel bun de pregătire şi care vor fi selecţionaţi de către organizator, în ziua în care participă), precum şi cei legitimaţi care doresc să facă o tură la mare sau să se antreneze pe o parte a traseului, pe tot traseul, pe timp de o zi sau de mai multe zile din perioada menţionată. Total participanţi estimaţi pe tot traseul sau pe o porţiune din traseu = 1- 15 ciclişti. Se merge în formaţie de pluton compact cu schimb de trenă.
  Fiecare participant se obligă să aibă bicicleta în stare bună de funcţionare, să poarte casca de ciclist, sa-şi asigure alimentaţia de traseu şi camere de rezervă în caz de pană şi să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice şi specificaţiile organizatorului.
  CAZAREA ŞI MASA:
  Este suportată de fiecare ciclist participant, personal sau prin Clubul unde acesta este legitimat sau pe cont propriu pentru cei amatori.
  Antrenor ciclism CS Voinţa Bucureşti
  Prof. Florin Leonte
  Tel. 0744.158.497.

 • 31.05.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  Instabilitatea atmosferică va fi accentuată in vestul si sud-vestul tării precum si în zonele de deal si de munte din restul teritoriului. Cantitătile de apă vor depăsi local 30 l/mp si izolat 60 l/mp în Banat, Crisana, Transilvania, Oltenia si în nordul Munteniei.
  Notă: Pe arii restrânse si în celelalte regiuni, îndeosebi în cursul după-amiezii se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului - trecător cu aspect de vijelie si căderi de grindină, iar izolat cantitătile de apă vor depăsi 25 l/mp.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro • 31.05.2010
  SUPERMARATONUL BEKESCSABA-ARAD-BEKESCSABA - UN REAL SUCCES PENTRU CLUBUL TIBISCUS!

  În perioada 29-30 mai 2010, Buda-Cash Békéscsaba Atletikai Club (Ungaria) şi Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară a Primăriei Municipiului Arad (România) au organizat a XIII-a ediţie a SUPERMARATONULUI BEKESCSABA - ARAD - BEKESCSABA. Acesta este un concurs destinat alergătorilor individuali, ştafetei de alergare, cicliştilor şi rollerilor, desfăşurat pe perioada a două zle în care sportivii parcurg distanţa de aproximativ 200 km între Bekescsaba (Ungaria) şi Arad, în prima zi, respectiv Arad şi Bekescsaba în a doua zi.

  Programul primei zile (sâmbătă 29 mai) a cuprins startul din faţa Primăriei Békéscsaba (ora 9, ora Ungariei/10 ora României) apoi parcurgerea celor 103,8 km din cele 5 etape (Békéscsaba-Csanádapáca, Csanádapáca-Tòtkomlòs, Tòtkomlòs-Mezöhegyes, Mezöhegyes-Turnu, Turnu-Arad), cu sosire în faţa Primăriei Arad începând aproximativ cu ora 15.
  Prima zi a fost împărţită în două curse, prima de 55 km între Békéscsaba şi Mezöhegyes, desfăşurată în a doua parte pe o ploaie puternică, pe un drum alunecos şi şosea acoperită cu apă, iar cea de-a doua între Mezöhegyes şi Arad. Rezultatele primei zile clasează pe colegii noştri pe locuri foarte bune, mai ales pe Elena Fodor-locul 1 (2h56m50s), Anita Kovacs-locul 3 (3h12m10s), Timea Zaban-locul 4 (3h16m10s), Remus Farcaş-locul 4 (2h39m10s), Alex Creţescu-locul 11 (2h47m10s), Alex Grosu-locul 17 (2h56m50s), Alex Wagner-locul 20 (2h57m40s), Alex Fodor (3h02m27s), Gergo Kovacs-locul 28 (3h12m10s), Zsolt Kovacs-locul 33 (3h16m10s).

  Programul celei de-a doua zi (duminică 30 mai) a cuprins startul din faţa Primăriei Arad (ora 9) şi apoi parcurgerea celor 93,1 km din cele 5 etape (Arad-Turnu, Turnu-Battonya, Battonya-Mezökovácsháza, Mezökovácsháza-Csabaszabadi, Csabaszabadi-Békéscsaba), cu sosire în faţa Primăriei Békéscsaba în maxim 11 ore.
  Această a doua zi a fost împărţită în două curse, prima de 50 km între Arad şi Mezökovácsháza, iar cea de-a doua între Mezökovácsháza şi Békéscsaba. Rezultatele din a doua zi clasează pe colegii noştri astfel: Remus Farcaş şi Alex Creţescu-în plutonul primilor 10 sosiţi simultan la finish, Elena Fodor-locul 1 la fete, Alex Fodor şi Alex Grosu în al doilea pluton, Anita Kovacs-locul 3 la fete.

  Clasamentul final, întocmit pe baza timpilor din cele 4 curse, prezintă pe colegii noştri astfel: Elena Fodor-locul 1, Anita Kovacs-locul 3, Timea Zaban-locul 4.

  Mai multe detalii pe site-ul nostru: www.ciclism.tibiscus.ro.

 • 14.05.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  Instabilitatea atmosferică va fi accentuată începând din vestul şi sud-vestul ţării, apoi şi în restul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăsi local 25 l/mp şi mai ales în Banat, Oltenia, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, izolat 50 l/mp.
  Notă: Duminică (16 mai) vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul teritoriului. La munte, la peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro


 • 14.05.2010
  CROSUL FIRMELOR 2010
  Duminică, 16 mai 2010, la Timisoara va avea loc tradiţonalul „Cros al firmelor“. Alergătorii şi alergătoarele pot fi mari sau mici, începători sau avansaţi. Startul se dă la ora 10.00, din Piaţa Huniade, iar sosirea este în Piaţa Victoriei. Probele din cadrul competiţiei sunt: biciclete (10 km), alergare (5 km), mers nordic (5 km). Primii 5 sosiţi la probe aduc puncte firmei pe care o reprezintă. Primii 3 la linia de finish vor fi premiaţi individual. Competiţia este organizată de Atletic Club Maraton Timişoara, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara. Informaţii despre cros pot fi obţinute pe pagina de web a organizatorului, la adresa www.maraton.ro.
  Sursa: www.tion.ro.

 • 14.05.2010
  ORĂ DE VÂRF ÎN TRAFICUL DIN OLANDA: MAŞINILE, ÎNLOCUITE DE BICICLETE
  V-aţi imaginat vreodată o oră de vârf în trafic, dar fără autoturisme? Poate că nu, dar se întâmplă în oraşul olandez Utrecht. Aici, bicicleta este principalul este principalul mijloc de locomoţie.
  Aşa se explică faptul că, dacă în România vedem cârduri de maşini în intersecţii la ore de vârf, în Utrecht lucrurile stau complet diferit. Intersecţiile oraşului olandez sunt aglomerate de... biciclete. Din când în când se mai vede câte un tramvai sau autobuz şi foarte rar se observă câte un autoturism.
  Traficul, totuşi, se desfăşoară întocmai după regulile de circulaţie auto, fără nervii, vorbele grele şi poliţiştii din intersecţii care au devenit obişnuinţă în România zilelor noastre.
  Sursa: www.antena3.ro.

 • 14.05.2010
  Olandezii si romanii pedaleaza pentru copiii cu probleme
  Primim de la prietenii noştri de la Clubul de Cicloturism Napoca următoarea informaţie:>br>
  http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/85820.html

  Autor: Mirela OGRUTAN

  Un grup de 12 biciclisti romani si olandezi vor parcurge pe biciclete distanta dintre localitatea olandeza Raamsdonksveer si Cluj-Napoca in scop caritabil, in cadrul proiectului "Bike4children".

  Anuntul a fost facut ieri de primarul Sorin Apostu, care a explicat ca municipiul nostru va fi destinatia finala a unui grup de angajati romani si olandezi care au pornit ieri dimineata din Olanda pedalind inspre Cluj-Napoca. "Biciclistii vor sosi la Cluj-Napoca in data de 21 mai. Traseul lor presupune parcurgerea a mai bine de 2.000 de kilometri in 10 zile. Practic, vor pedala circa 207 kilometri pe zi in medie, adica ceva mai mult decit ciclistii din Turul Frantei, care fac 3.500 de kilometri in 21 zile", a spus Apostu. Biciclistii sint angajati ai companiei CSI Romania si ai firmei-mama din Olanda, CSI Industries, iar proiectul sustinut de municipalitate este modul in care compania a ales sa sarbatoreasca 5 ani de la deschiderea fabricii din Cluj-Napoca. Biciclistii vor sosi in Piata Unirii din Cluj-Napoca in data de 21 mai, la ora 13, unde vor fi intimpinati de primarul Clujului, Sorin Apostu, ambasadorul Olandei in Romania, Hans Sandee, consulul onorific al Olandei in Romania, Wouter Reijers, precum si alte oficialitati locale si nationale. Potrivit directorului CSI Romania, Daniel Malutan, evenimentul are dublu scop: atit incurajarea sportului, cit si stringerea de fonduri pentru fundatiile partenere "Kika" si "Peter Pan". Obiectivul Fundatiei "Kika" este de a aduna fonduri pentru combaterea cancerului la copii, in timp ce fundatia "Peter Pan" va utiliza fondurile obtinute pentru sprijinirea Centrului de Pedagogie Curativa Hunedoara, o scoala primara pentru copii cu dizabilitati din orasul Lupeni. Pina in prezent, cu ajutorul sponsorilor romani si olandezi s-a strins suma de 40.000 de euro, bani ce vor fi impartiti in mod egal intre cele doua fundatii.


 • 06.05.2010
  Competitie ciclista: Tour de Tur V - 29.05.2010

  Societatea Carpatina Ardeleana - Satu Mare în data de 29 mai 2010, sâmbata organizeaza a cincea editie a concursul de orientare ciclista "Tour de Tur". Competitia se va desfasura în cadrul proiectului "Popularizarea valorilor naturale din ariile naturale protejate de pe râul Tur" cu scopul de a promova valorile naturale si drumul verde din Ariile Protejate de pe "Râul Tur". Competitia este finantata de Fundatia pentru Parteneriat, MOL România, lenovoshop.ro, Garden Design si Casco România.

  Concurentii vor fi premiati în valoare totala de 4000 Ron.

  Locul de pornire si sosire: zona de agrement Padurea Noroieni. (Padurea Noroieni, Satu Mare)

  Data: 29. mai 2010 (INDIFERENT DE CONDITII METEOROLOGICE)

  Lungimea traseului: 65 km

  Diferenta de nivel cca. 300 m.

  Timp de parcurgere: max. 4 ore.

  Taxa de participare: nu este

  Înscriere: personal la fata locului în ziua concursului: 29 mai 2010 (sâmbata) între orele 8.00-9.00

  Pentru cei care nu vor sa concureze, va fi organizata o excursie ciclista cu ghid, pe un traseu mai scurt. Astfel se vor putea vizita valorile naturale ale rezervatiei naturale "Râul Tur".
  Program:
  - 8. 00 - 9. 00: înscrieri, preluarea numerelor de concurs si a hartilor
  - 9.00 : deschiderea oficiala a concursului si start
  - 11. 00 - 14. 00: sosire
  - 14. 00 - 14.30: evaluarea concursului
  - 15.00: festivitate de premiere

  Regulament de concurs:

  Distanta de concurs trebuie parcursa în limita de timp.
  Concurentii participa la concurs pe propria lor raspundere.
  Inregistrarea concurentilor se face pe baza de buletin/carte de identitate sau pasaport. Inregistrarea concurentilor care nu au împlinit 18 ani necesita prezenta a cel putin a unui parinte, care îsi va da acordul în scris pentru participare. Vârsta minima a concurentilor: 14 ani.
  Este interzisa schimbarea bicicletei în timpul concursului.
  Folosirea ajutoarelor din afara concursului (repararea bicicletei de catre terti, utilizarea autovehiculelor sau a motocicletelor, etc.) nu este permisa.
  Este obligatorie atingerea tuturor punctelor de control în ordinea stabilita si vizarea fisei de concurs (tiparita pe verso a hartii) de catre oficialii de la punctele de control.
  Fiecare concurent primeste o harta cu punctele de control si traseul recomandat de organizatori. Traseul recomandat nu este neaparat traseul cel mai scurt. Abaterea de la traseul recomandat este permisa.
  La punctul de control nr. 2. asiguram apa minerala tuturor concurentilor.
  Pe sectoarele de traseu ale drumurilor publice toti participantii vor respecta regulile de circulatie în vigoare.
  Se recomanda folosirea telefoanelor mobile si a castilor de protectie.

  Informatii: Internet: http://tourdetur.tur-info.ro/, e-mail: tourdetur@gmail.com, tel/fax: / 0261 711050

 • 02.05.2010
  LIMAN BIKE RACE 2010 LA FINAL - UN REAL SUCCES !

  Concursul de mountainbike LIMAN BIKE RACE a ajuns în 2010 la cea de a V-a ediţie şi s-a desfăşurat duminică 2 Mai 2010, de Ziua Tineretului, cu startul de la complexul Valea lui Liman, fiind organizat în cadrul unui proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

  Concurenţii au avut de parcurs un traseu de 12 km pentru copiii până în 14 ani, un traseu de 35 km pentru juniori (14-18 ani), seniori (18-35 ani) şi master (peste 35 ani) şi 2 ture de 35 km pentru categoria Hero. Traseul turei a fost dificil, s-a desfăşurat circa 2 km pe asfalt, 2 km pe drum pietruit iar restul pe poteci şi cărări, fiind traversate localităţile: Valea lui Liman – Luncanii de Jos – Luncanii de Sus – Baloşeşti – Româneşti – Tomeşti Sat – Tomeşti Colonie – Valea lui Liman.

  Toţi participanţii au fost recompensaţi cu o diplomă de participare şi cu un tricou de ciclism. Ocupanţii locurilor pe podium au primit diplome, medalii, premii în produse şi materiale sportive.

  S-au înscris aproape 250 de sportivi iar clasamentul final este următorul:
  • HERO:
  Locul I: Răzvan Jugănaru – Câmpulung
  Locul II: Ovidiu Tudor Oprea – Avrig (Geiger Team Sibiu)
  Locul III: Daniel Crista – Reşiţa
  • MASTER (bărbaţi peste 35 ani):
  Locul I: Adrian Radici – Reşiţa (BikeAttack Reşiţa)
  Locul II: Francisc Şaroşi – Sibiu (Geiger Team Sibiu)
  Locul III: Martin Speth – Arad
  • SENIORI (bărbaţi 18-35 ani):
  Locul I: Cristian Jidovu – Arad (Club Sportiv Tibiscus Timişoara)
  Locul II: Alexandru Pufan - Dr. Tr. Severin (Club Sportiv Tibiscus Timişoara)
  Locul III: Emil Petru Ciobotaru - Predeal
  • JUNIORI (băieţi 14-18 ani):
  Locul I: Sergiu Paraschivu - Reşiţa
  Locul II: Georgian Popovici – Reşiţa (C.S. Conpet Ploieşti)
  Locul III: Răzvan Palconi – Tomeşti
  • COPII (băieţi 10-14 ani):
  Locul I: Darius Lazăr – Tomeşti
  Locul II: Sebastian Strian – Luncani
  Locul III: Darius Ardelean – Tomeşti
  • COPII (băieţi sub 10 ani):
  Locul I: Alexandru Lupşa – Timişoara
  Locul II: Narcis Roşu – Lugoj
  Locul III: Adam Suma – Timişoara
  • SENIORI (femei 18-35 ani):
  Locul I: Elena Fodor – Timişoara (Club Sportiv Tibiscus Timişoara)
  Locul II: Dana Ilinca – Câmpulung
  Locul III: Raluca Zvâncă - Timişoara
  • JUNIORI (fete 14-18 ani):
  Locul I: Vanessa Plumbotă – Predeal
  Locul II: Laura Stanomir – Făget
  • COPII (fete 10-14 ani):
  Locul I: Ioana Homojdian – Tomeşti
  Locul II: Ionela Medelean – Luncani
  Locul III: Florina Capotescu - Tomeşti
  • COPII (fete sub 10 ani):
  Locul I: Alicia Cadia - Dumbrăviţa
  Locul II: Ioana Hăulică - Hunedoara
  Locul III: Izabela Anuţ - Tomeşti

  Vremea excelentă a adus şi câteva sute de spectatori care au gustat din plin aventura şi sportivitatea participanţilor, aplaudându-i şi încurajându-i la start, pe parcurs sau la finish-ul de multe ori concretizat printr-o luptă strânsă pentru un loc mai bun pe podium. Dificultatea traseului a dus şapte dintre concurenţi pe mâna echipajului medical de asistenţă, dar părerile participanţilor au arătat că deşi a fost greu, a fost un concurs pe cinste.

  Organizatorii acestui concurs doresc să mulţumească tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor şi prietenilor care ne-au ajutat să ducem la bun sfârşit acest proiect, printre puţinele de acest gen în vestul ţării, şi vă aşteaptă pe toţi doritorii la ediţiile viitoare.
  Mulţumirile noastre se îndreaptă către: Consiliul Judeţean Timiş, Cool Bike Team, Tipografia Almariones, Ziarul Actualitatea Lugoj, Werzalit Lemn Tech, ziarul Redeşteptarea Lugoj, Lugoj Live, Gammet 2000, Încălţăminte Essenza, Emil Cristescu, proiectul Verde Pentru Biciclete, Bogdan Nădăştean, Florin Topală, Bogdan Chisevescu, Florin Candea, Radu Colibăşanu, Cristi Apostu, Călin Dobra, Cosmin Nikita, Manu Olaru, Marius Baboniu, Ovidiu Vicol, Vasile Lepcan, Cătălin Lungulescu, Constantin Craslariu, Dj Măcelaru, Dan Lupşa, Florin Răduţiu, Victor Vasilescu, Claudiu Budiu, Sergiu Suciu, Cătălin Naidin, Adrian Vasii Panga, Danir Ţugui, Gergo Bakoyuyi, Gogo, Ciobi Bindeu, Rareş Poruţiu, Paul Gaidoş, F. Elveţianu, Emanuel Bodea, Cristi Mircu, Ioani Lacatoş, Florin Muntean, Gigi Deva, Gheri Florea, Dan Andraş, Adi Ionescu, Ovidiu Popoti, Bogdan Toader, Andrei Daia, Laurenţiu Pele, Sebi Vânătoru, Alin Dicu, Mircea Gheigher, Adiţă Vio, Dan Vălcăneanţ, Anarildo Iancuşi, Vasile Bârlădeanu, Iosif Azgur, Vlad Curtuzan, Călin Petuescu, Doru Olt, Cristian Bancea, Cornel Muntean, Dardu Anatasiu, Ioana şi Ovidiu (Sibiu).

  Pentru alte informaţii, clasamente, poze şi filmări, vă rugăm să vizitaţi site-ul concursului la adresa: www.ciclism.tibiscus.ro/limanbikerace.

 • 26.04.2010
  Cu bicicleta de 1 Mai la mare
  Cu prilejul zilei de 1 Mai, CFR Călători oferă călătorilor posibilitatea de a-şi transporta gratuit bicicleta spre/dinspre litoral în perioada 30 aprilie – 3 mai 2010, introducând suplimentar în compunerea a 2 trenuri din oferta Trenurile Tineretului, un vagon prevăzut cu spaţiu pentru biciclete.

  Trenurile care vor avea un vagon cu spaţiu pentru biciclete:
  Ø R 12889 Bucureşti Nord (pl. 07.35) – Constanţa (sos. 11.36) – Mangalia (sos.13.17).
  Ø R 12886 Mangalia (pl. 14.58) – Constanţa (pl. 16.39) – Bucureşti Nord (sos. 20.28).

  CFR Călători recomandă pasagerilor să-şi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul http://www.cfrcalatori.ro, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon: 021/9521 pentru informaţii legate de mersul trenurilor de pe rutele interne.
  Sursa: www.cfr.ro/calatori. • 24.04.2010
  Aflăm de la colegii noştri de la Asociatia turistica sportiva civica si ecologista CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN) că:

  INCEPE TURA CICLOTURISTICA "VELO ALPPANNON 2010" - cu bicicleta din Italia in Romania, prin Alpii solveni si Pusta ungara -

  Sambata 24 aprilie 2010 incepe tura cicloturistica " VELO ALPPANNON 2010", in cadrul careia, timp de o saptamana, vor fi strabatuti pe bicicleta cei aproape 1000 de kilometri ce despart orasul Udine de Cluj, trecand prin Alpii sloveni si Campia pannonica.

  Protagonistul actiunii este Victor Batin, un membru al Clubului de Cicloturism "Napoca" ce are o bogata experienta in ture lungi pe bicicleta, pe sosea si off-road, in tara si in strainatate. La finalul turei, el va impartasi celor interesati, prin prezentari publice insotite de imagini, cele mai deosebite lucruri vazute si traite in aceaste lunga excursie internationala solitara pe doua roti, in care isi transporta pe bicicleta tot echipamentul necesar, demonstrand independenta pe care ti-o confera cicloturismul.

  Traseul propus trece prin Italia, Slovenia si Ungaria, nelipsind de pe parcurs superbul Parc National "Triglav", pasuri inalte din Alpii Iulieni si alte masive montane, ce impun etape cu peste 2000 de metri diferenta de nivel in urcus pe zi, dar si kilometri relaxanti pedalati pe pista de biciclete ce urmeaza malul lacului Balaton.

  "Velo Alp Pannon 2010" se inscrie in programul "Trans Europa" derulat de Clubul de Cicloturism "Napoca" de peste 15 ani cu scopul general de strabatere pe bicicleta a cat mai multe tari europene si de cunoastere a valorillor culturale si naturale a acestora si a conditiilor create pentru circulatia cu bicicleta in scop utilitar si recreativ.

 • 21.04.2010


  Juan Antonio Samaranch
  (1920 - 2010)
  Preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (1980 - 2001) • 09.04.2010
  Ştafeta LUJOJ - TURUL ROMÂNIEI - LUGOJ 2010
  Preluăm de pe masa_critica_tm@yahoo.com următoarea ştire:

  Va transmit o initiativa a renumitului cicloturist de lunga distanta, Hodi Stefan, din Lugoj (de fapt este vorba de "echipa Hodi", formata din intreaga familie), mai ales pentru cei care doresc sa i se alature, macar pe anumite sectiuni din acest grandios proiect.

  Stafeta -Lugoj- Turul romaniei -2010- Lugoj

  Acest tur are ca scop promovarea ciclismului in ROMANIA si intalnirea cu mai multi pasionati de mersul cu bicicleta - traseul va strabate toate judetele si va trece prin toate resedintele de judet este un traseu de 4200--4500 km ce va dura circa 50 de zile .
  Startul va fi in luna IUNIE pe 17 sau 21 , o parte din familia HODI va parcurge tot traseul care este urmaturul = LUGOJ - TIMISOARA - ARAD - CHISINEU-CRIS - SALONTA - ORADEA - CAREI - SATU MARE - -BAIA MARE - CEHU SILVANIEI - ZALAU - CLUJ - TURDA - CAMPIA TURZII - LUDUS - TARGU MURES - BISTRITA - VATRA DORNEI - CAMPULUNG MOLDOVENESC - GURA HUMORULUI - SUCEAVA - BOTOSANI - IASI - VASLUI - BACAU - PIATRA NEAMT - BICAZ - CHEILE BICAZULUI - GHEORGHENI - MIERCUREA CIUC - TUSNAD - SFANTUL GHEORGHE - BRASOV - TARGOVISTE - PLOIESTI - MIZIL - BUZAU - RAMNICU SARAT - FOCSANI - BRAILA - GALATI - ISACCEA - TULCEA - BABADAC - NAVODARI - CONSTANTA - LITORAL - CONSTANTA HARSOVA - SLOBOZIA - CALARASI - OLTENITA - GIURGIU - BUCURESTI - ALEXANDRIA - ROSIORII DE VEDE - CARACAL - CRAIOVA - BALS - SLATINA - DRAGASANI - RAMNICU VALCEA - PITESTI - CURTEA DE ARGES - BALEA LAC - CARTISOARA - SIBIU - SEBES - ALBA IULIA - ORASTIE - SIMERIA - DEVA - HUNEDOARA - CALAN - PETROSANI - BUMBESTI JIU - TARGU JIU - DROBETA TURNU SEVERIN - ORSOVA - RESITA - LUGOJ

  Ziua 01 vineri 18 iunie 2010--Tipari- Lugoj Timisoara ora 13
  Ziua 02 sambata 19 1unie 2010 vreau sa fac o tura cu Timisoreni de 40 -50 km
  Ziua 03 duminica 20 iunie 2010 vreau sa fac o tura cu Aradeni de 40 - 50 km
  Ziua 04 luni 21 iunie 2010 Arad -Oradea doresc sa pedalez cu Oradeni -5 - 10 km
  Ziua 05 marti 22 iunie 2010 Oradea - Carei -Satu Mare
  Ziua 06 miercuri 23 iunie 2010 Satu Mare - Baia Mare o tura de seara cu Baimareni de 20 -30 km
  Ziua 07 joi 24 iunie 2010 Baia Mare - Zalau
  Ziua 08 vineri 25 iunie 2010 Zalau o tura de 30 -40 km cu cei din Zalau
  Ziua 09 sambata 26 iunie 2010 Zalau Cluj la ora 15 pedalez cu clueing prin oras
  Ziua 10 duminica 27 iunie 2010 o tura de 40-50 km in apropierea Clujului
  Ziua 11 luni 28 iunie 2010 Cluj- Tg Mures, seara 5-10km de pedalat cu cei din Tg Mures
  Ziua 12 marti 29 iunie 2010 Tg Mures-Bistrita , seara o plimbare cu bistritenii
  Ziua 13miercur 30 iunie 2010 Bistrita-Iacobeni
  Ziua 14 joi 1 iulie 2010 Iacobeni-Suceava
  Ziua 15 viner 2 iulie 2010 Suceava-Botosani ora 13, seara Veresti
  Ziua 16 sambat 3 iulie 2010 Veresti-Pascani -Tg Frumos
  Ziua 17 duminica 4 iulie 2010 Iasi, o plimbare cu iesenii 30-40 km
  Ziua 18 luni 5 iulie 2010 Iasi- Vaslui ora 14,
  Ziua 19 marti 6 iulie 2010 Bacau -Piatra Neamt ora 14
  Ziua 20 miercuri 7 iulie 2010 Bicaz-Miercurea Ciuc, seara plimbare cu cei din oras
  Ziua 21 joi 8 iulie 2010 Miercurea Ciuc- Sf Greorghe
  Ziua 22 vineri 9 iulie 2010 Sf Gheorghe -Brasov ora 13, intalnire cu brasovenii
  Ziua 23 sambata 10 iulie 2010 40-50 km cu brasovenii
  Ziua 24 duminica 11 iulie 2010 Targoviste ora 14, voi pedala cu cei din oras
  Ziua 25 luni 12 iulie 2010 Targoviste-Ploiesti ora 14,seara doresc sa pedalez cu ploiestenii 20-30 km
  Ziua 26 marti 13 iulie 2010 Ploiesti-Buzau ora 14
  Ziua 27 miercuri 14 iulie 2010 Focsani-Braila
  Ziua 28 joi 15 iulie 2010 Braila-Galati ora 14
  Ziua 29 vineri 16 iulie 2010 Tulcea ora 13
  Ziua 30 sambata 17 iulie 2010 spre Constanta
  Ziua 31 duminica 18 iulie ziua plaja, seara litoral
  Ziua 32 luni 19 iulie 2010 Constanta-Slobozia
  Ziua 33 marti 20 iulie 2010 Slobozia-Calarasi ora 14
  Ziua 34 miercuri 21 iulie 2010 Oltenita-Giurgiu ora 14, Bucuresti
  Ziua 35 joi 22 iulie 2010 o iesire cu bucurestenii
  Ziua 36 vineri 23 iulie 2010Alexandria ora 13
  Ziua 37 sambata 24 iulie 2010 Caracal-Caiova
  Ziua 38 duminica 25 iulie 2010 Craiova,voi vizita neamurile din partea sotiei
  Ziua 39 luni 26 iulie 2010 Craiova-Slatina ora 14
  Ziua 40 marti 27 iulie 2010 Dragasani-Valcea
  Ziua 41 miercuri 28 iulie 2010 Valcea Poitesti
  Ziua 42 joi 29 iulie 2010 un traseu cu cei din Pitesti
  Ziua 43 vineri 30 iulie 2010 Pitesti-Curtea de Arges
  Ziua 44 sambata 31iulie 2010 Cartisoara, INTALNIREA CICLISM.RO
  Ziua 45 duminica 1 august 2010 Cartisoara, INTALNIREA CICLISM.RO
  Ziua 46 luni 2 august 2010 Sibiu ora 14
  Ziua 47 marti 3 august 2010 Alba-Iulia ora 14
  Ziua 48 miercuri 4 august 2010 Deva-Hunedoara, pedaland spre seara catre Hateg
  Ziua 49 joi 5 august 2010 Tg Jiu ora 14
  Ziua 50 vineri 6 august 2010 Turnu Severin ora 13,pedaland spre seara cu cei din oras
  Ziua 51 sambata 7 august 2010 Turnu Severin-Resita
  Ziua 52 duminica 8 august 2010 Resita, intalnire si-o tura cu resitenii
  Ziua 53 luni 9 august 2010 Resita-Lugoj ora 14

 • 25.03.2010
  Sportivi de mici
  La 4 ani, un băieţel din Timişoara ar putea intra în Cartea Recordurilor. Este singurul din lume care reuşeşte la o vârstă atât de mică să meargă pe picioroange moderne. Nici fratele său mai mic nu se lasă mai prejos. Are doi ani şi merge pe role, ca un om mare. Mai mulţi părinţi din Timişoara au înţeles care este rolul sportului în dezvoltarea celor mici, aşa că şi-au lăsat odraslele pe mâna unui campion mondial în sporturi extreme.
  La sala de sport a campionului în sporturi extreme Ştefan Cojocnean, membru al Clubului Sportiv Tibiscus şi student în ultimul an la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii "Tibiscus", se antrenează copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani. Toţi vor să fie la înălţime aşa că încearcă să meargă pe picioroange moderne. Şi nu doar încearcă, dar şi reuşesc.
  Cei mici fac antrenamente pe picioroange de două ori pe săptămână, câte o oră sau două pe zi. Ca să nu-şi piardă răbdarea şi interesul pentru sport, antrenorul îi tentează pe cei mici cu tot felul de jocuri interactive.
  La 4 ani, Răzvan este singurul din lume care merge pe picioroange moderne… ca un om mare, iar asta l-ar putea trimite direct în Cartea Recordurilor.
  Sursa: www.analogtv.ro

 • 10.03.2010
  Biciclist omorât de un tramvai în Timişoara
  Accident grav pe Calea Stan Vidrighin, la intersecţia cu strada Cermena din Timişoara. Un bărbat care s-a angajat în traversarea străzii pe lângă bicicletă a fost lovit de un tramvai şi târât de vehicul aproape zece metri, lăsând dâre de sânge în urma sa.
  Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă. Accidentul s-a produs miercuri dimineaţă. Din spusele martorilor, omul, care se afla pe partea cu cimitirul, a vrut să traverseze strada, pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă. Un autocamion s-a oprit de banda a doua şi l-a lăsat să treacă, dar vatmanul nu l-a văzut probabil, iar tramvaiul, care mergea spre fabrica de bere, l-a lovit în plin. Impactul a fost violent, biciclistul a lăsat o baltă de sânge în urma sa, fiind târăt de tramvai pe o distanţă de circa zece metri, până când vatmanul a reuşit, într-un final, să oprească. Omul a fost transportat de urgenţă la spital, fiind în stare gravă.
  Poliţiştii au efectuat măsurători, au demarat cercetările şi urmează să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului.
  Circulaţia tramvaielor în zonă a fost blocată pentru mai bine de jumătate de oră.
  UPDATE. Victima are 57 de ani. Poliţiştii spun că, din primele cercetări, bărbatul era într-adevăr pe trecerea de pietoni şi traversa strada pe lângă bicicletă când a fost lovit de tramvai. El a fost transportat la spital cu fractură craniană, fiind în comă de gradul doi.
  UPDATE. din pacate s-a stins la spital mai tarziu.
  Sursa: www.tion.ro - www.tion.ro

 • 10.03.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  În intervalul 10 martie, ora 22 - 11 martie, ora 20, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si în zona Carpatilor Meridionali si Carpatilor de Curbură va ninge, vântul va avea intensificări viscolind temporar ninsoarea si se va depune strat nou de zăpadă. În Dobrogea precipitatiile vor fi si sub formă de lapovită sau ploaie si vor fi conditii de polei.
  NOTĂ: În sud-vestul si sudul tării vor fi intensificări ale vântului începând chiar din orele amiezei, cu viteze ce vor depăsi, la rafală, 60-65 km/h.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro


 • 08.03.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  In intervalul 08 martie, ora 18 - 09 martie, ora 21, în sudul Olteniei, sudul si estul Munteniei si în Dobrogea, intensificările de vânt se vor asocia cu ninsori, care temporar vor fi viscolite si se va depune un strat nou de zăpadă. La începutul intervalului pe litoral precipitatiile vor fi si sub formă de lapovită sau ploaie si se va produce polei.
  NOTĂ: În sudul si sud-estul tării vor fi intensificări ale vântului începând chiar de la orele prânzului, cu viteze ce vor atinge si depăsi, la rafală, 65-70 km/h.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro


 • 06.03.2010
  Se caută Bikeman!
  Proiectele “Verde pentru Biciclete” au devenit din ce în ce mai ample şi se doreşte pe viitor intensificarea legăturii dintre biciclişti şi organizatori. O modalitate de a face acest lucru este de a-i integra pe câţiva dintre biciclişti în cadrul proiectelor şi de a le da mici responsabilităţi.

  Oportunitatea derulării evenimentului o constituie dorinţa exprimată a unora dintre biciclişti de a lua parte la organizarea evenimentelor şi de a ajuta la pregătirea proiectelor.

  Ne adresam astfel, biciclistilor care vor sa fie:
  1. voluntari “Verde pentru Biciclete” – biciclişti cu vârsta cuprinsă între 16 şi 70 de ani, dornici să se implice in derularea evenimentelor “Verde pentru Biciclete”
  2. Bikemen – elevii de liceu biciclişti, cu vârsta intre 16 şi 19 ani.

  Obiectivele noastre sunt:
  * recrutarea câte unui elev din fiecare liceu din Timişoara in perioada 15 februarie-15 martie 2010, cu un total de maxim 34 de Bikemen; aceştia işi vor forma până la următorul eveniment outdoor o echipă de colegi, formată din minim 10 elevi
  * inscrierea pe lista de voluntari „Verde pentru Biciclete” a cel puţin 15 biciclişti până in 15 martie 2010

  Responsabilităţile Bikemen-ilor şi ale voluntarilor:
  * implicarea in acţiunile de promovare a evenimentelor
  * implicarea activă in derularea evenimentelor
  * incurajarea colegilor, prietenilor, familiei, cunoştiinţelor de a lua parte la acţiunile VpB
  * strângerea de semnături pentru crearea de piste pentru biciclete
  * in plus, faţă de voluntarii simplii, Bikemen au responsabilitatea de a crea o echipă de biciclişti in liceu lor, formată din minim 10 elevi

  Profilul recrutului:
  * Deţinător de bicicletă şi foloseşte bicicleta frecvent
  * Dornic de implicarea în activităţi VpB, cu timp liber disponibil
  * Cu interes şi atitudine pozitivă faţă de „Verde pentru Biciclete”
  * Dispus să înveţe lucruri noi
  * Cu disponibilitatea de a lucra în echipă
  * Capabil să îşi asume şi să ducă la bun sfârşit responsabilităţile în timpul stabilit
  * Carismatic, optimist, comunicativ, persuasiv
  * Persoană activă
  * Vârsta : voluntari 16-70 de ani ; Bikeman 16-19 ani.

  Doritorii se pot inscrie pe site-ul www.pedaleaza.ro , la secţiunea „Voluntar VpB”. Ultima dată la care pot aplica: 15 martie 2010.

  Vor fi aleşi apoi de către o comisie „Verde pentru Biciclete” in baza următoarelor criterii: incadrarea in profilul „Bikeman”/voluntarului, personalitatea, dorinţa de implicare, implicare la evenimentele anterioare, cunoştiinţele legate de campanie. Elevii care nu sunt aleşi „Bikeman”, vor fi consideraţi voluntari sau parte din echipa liceului lor.
  Vezi profilul Bikeman Vezi profilul voluntarului VpB.

  Contact: Romina Faur, romina.faur@gmail.com

  Sursa: www.snowboard.ro.

 • 04.03.2010
  Tura fetelor
  "Bate vant de primavara,
  Umbla fetele pe-afara,
  Invartind usor pedale
  Si mergand asa... agale."


  Pentru fetele amatoare de plimbari cu bicicleta, se pregăteşte o tura dedicata special, in aceasta perioada de inceput de primavara - "Tura Fetelor".
  Întâlnirea va fi duminica, la ora 10, la Stadion, pentru a pedala cateva ore impreuna spre Parcul Dendrologic de la Bazos si pentru a ne bucura impreuna de primele flori ale primaverii, acolo, la locul lor, in paduri si poieni, fara sa fie nevoie sa le mai culegem pentru voi.
  Invitaţia aparţine Baietilor de pe cicloturism_ tm.

 • 04.03.2010
  Infernul se dezlantuie in 13 martie la Balea Lac
  Concursul organizat în fiecare an de Xventure România este cel mai spectaculos eveniment de acest gen din România şi reuneşte în fiecare an în jur de 50 de schiori şi snowboarderi amatori de adrenalină şi zăpadă perfectă pentru o coborâre de vis.
  Inferno este o alternativă pentru toţi schiorii şi snowboarderii dezamăgiţi de lipsa zăpezii din acest an şi de condiţiile precare ale infrastructurii sporturilor de iarnă din România. Din acest motiv, concursul este organizat în fiecare an pe crestele Făgăraşului, care niciodată nu au dus lipsă de zăpadă perfectă pentru schiat.
  Regulile concursului sunt extrem de simple. Toţi riderii înscrişi la start urcă la linia de plecare şi coboară în cea mai mare viteză. Câştigătorul este cel care trece primul linia de finish. Fără constrângeri, fără limite, un concurs simplu dar extraordinar de spectaculos.
  Înscrierile pentru Inferno 2010 se fac prin email, la adresa info@xventure.net.
  Taxa de înscriere este de 50 de lei. În această sumă sunt incluse transportul cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac precum şi consumaţia la tradiţionalul grătar ce precede cursa.
  Deci nu uita: 13 martie 2010 Inferno la Bâlea Lac!
  Sursa: www.pedaleaza.ro.

 • 04.03.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  În intervalul 5 martie ora 02 - 6 martie ora 20 vremea se va răci si vor fi precipitatii în toate regiunile. La munte, estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei si zona deluroasă a Olteniei si Munteniei vor predomina ninsorile si se va depune strat consistent de zăpadă.
  Temporar vântul va prezenta intensificări, mai susţinute în cursul zilei de sâmbătă, iar la munte si în Moldova va viscoli ninsoarea.
  Notă: La câmpie precipitaţiile vor fi la început sub formă de ploaie si lapovită, apoi se vor transforma în ninsoare.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro • 27.02.2010
  Doi irlandezi pe drumuri româneşti
  Aflăm din Adevărul de Seară din 27.02.2010 despre cum au fost întâmpinaţi în România doi ciclişti irlandezi, plecaţi să facă înconjurul lumii pe bicicletă.

 • 27.02.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  În intervalul 27 februarie, ora 03 - 27 februarie, ora 18, în Banat, Crişana, Oltenia si nord-vestul Munteniei cantitătile de precipitatii vor depăsi local 20 l/mp, iar izolat peste 25-30 l/mp. În zonele montane precipitatiile vor fi sub formă de lapovită si ninsoare.
  Vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi la munte si în partea de sud-vest a teritoriului.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro • 26.02.2010
  Angajatori pe doua roti

  "Verde pentru Biciclete" a dat startul campaniei "Angajatori pe doua roti" saptamana trecuta.

  Aceasta campanie se va derula pana in luna octombrie si scopul il constituie incurajarea mersului pe bicicleta prin intermediul angajatorilor din Timisoara. Ne adresam companiilor mijlocii si mari, care pot obtine in final titlul de "Angajator implicat".

  Modalitatile de implicare sunt: actiunile interne decise in cadrul companiei si actiunile in cadrul "Verde pentru Biciclete".

  Propunerile pe care le facem noi sunt:
  * donarea unei flote de biciclete angajatilor care fac dovada utilizarii ei pentru deplasarea la locul de munca
  * inchirierea sau rascumpararea la preturi modice a bicicletelor pentru cei care doresc sa se deplaseze la locul de munca cu bicicleta
  * premierea angajatorilor cu biciclete

  Statutul de "Angajator implicat" presupune indeplinirea tuturor criteriilor mentionate mai jos:
  * Minim o actiune dedicata sprijinirii mersului pe bicicleta in cadrul organizatiei
  * Participarea la cel putin o actiune din cadrul campaniei "Verde pentru Biciclete" in anul 2010, atat in cadrul evenimentelor campaniei sau in cadrul celor doua evenimente dedicate angajatorilor
  * Sprijinirea a cel puţin 15 angajati in achizitionarea de biciclete
  * Un procent de minim 10% din angajati utilizatori de bicicleta la finalul lunii octombrie 2010

  Noi va incurajam sa transmiteti mai departe aceste informatii angajatorilor dvs si sa ne contactati pentru informatii suplimentare pe adresa de mail verde_pentru_biciclete@yahoo.com, Loredana Orhei - Coordonator "Verde pentru Biciclete", tel 0744 54 34 48.

  Va multumim!

  Romina Faur
  Reprezentant "Verde pentru Biciclete"
  www.pedaleaza.ro


 • 12.02.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  Începând din noaptea de 12/13 februarie si pâna în 13 februarie ora 18, în sud-vestul, nord-estul tării si în zona de munte va ninge, iar in restul judetelor atentionate vor predomina ploile, cantitătile de apă urmând a depăsi local 20...25 l/mp si izolat 35 l/mp. Vor fi conditii de polei. Temporar vântul va avea intensificări sustinute viscolind ninsoarea, mai ales în zona montană.
  Notă: În sudul si estul Munteniei (inclusiv în municipiul Bucuresti) si în Dobrogea, temporar va ploua, cantitătile de apă vor depăsi 15 l/mp, iar vântul va avea intensificări.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro

 • 10.02.2010
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  Începând din după-amiaza zilei de 10 februarie ora 1500 si până în seara zilei de 11 februarie ora 2000 vor fi precipitatii însemnate cantitativ care local vor depăsi 20 l/mp în Oltenia, Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei, iar în Muntii Banatului, Carpaţii Meridionali si Orientali 40 l/mp.
  Precipitatiile vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, iar în cursul noptii si al zilei de joi se vor transforma în lapovită si ploaie îndeosebi la câmpie si deal. Local se va produce polei.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro

 • 07.02.2010
  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ - COD PORTOCALIU
  In intervalul 07 februarie, ora 12 - 08 februarie, ora 20 in judetele Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si Ilfov (inclusiv in municipiul Bucuresti) va ninge abundent si va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii.

  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ - COD PORTOCALIU
  In intervalul 06 februarie, ora 18 - 07 februarie, ora 18 in judetele Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Olt si Teleorman va ninge abundent, iar stratul de zapada ce se va depune va depasi 30 - 40 cm. In intervalul 07 februarie, ora 06 - 08 februarie, ora 06 in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati si Ilfov (inclusiv in municipiul Bucuresti) va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii.

  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  În intervalul 06 februarie, ora 12 - 08 februarie, ora 09, vremea se va înrăutăţi treptat, la inceput în Banat şi Oltenia, apoi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În aceste regiuni va ninge viscolit, vântul atingând viteze de până la 75 - 80 km/h; local ninsorile vor fi abundente, astfel că stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Ninsori viscolite vor fi şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele de vânt vor depăşi 100 km/h.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro

 • 25.01.2010
  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ - COD PORTOCALIU
  În noaptea de 25/26 ianuarie în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi în judeţele Braşov, Harghita si Covasna se vor înregistra temperaturi extreme, cu valori minime ce vor cobori sub - 26 de grade.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro
  ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
  În intervalul 25 ianuarie ora 11 - 27 ianuarie ora 08, în estul, sudul şi centrul ţării vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime nocturne se vor încadra în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

  Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie - www.inmh.ro • 24.01.2010
  Ionuţ Grecu îşi petrece viaţa pe bicicletă
  Aflăm din Adevărul de Seară din 24.01.2010 despre prietenul nostru Ionuţ Grecu şi pasiunea sa pentru ciclism.


  Pentru alte ştiri accesaţi secţiunea Arhivă.
  Închideţi