La 23.10.2002, în Timişoara lua fiinţă o asociaţie sportivă universitară, cu denumirea Clubul de Ciclism Tibiscus. Principalul scop al fondării sale a fost de a oferi bikerilor oportunitatea de a se întâlni, organiza şi desfăşura competiţii sportive, de a avea un loc unde să poată discuta şi pune în practică dorinţele, aşa cum se poate observa vizitând pagina web a Clubului de Ciclism Tibiscus.

În acest timp scurs de la înfiinţare, Clubul a organizat 10 concursuri care au fost apreciate prin "cel mai tare concurs" sau "ce n-a mai văzut Timişoara în ultimii 30 de ani". S-a reuşit astfel un lucru cu care puţini se pot lăuda, să fie strânse fonduri de peste 1,5 miliarde lei vechi, care să asigure câştigătorilor recunoaşterea efortului de a fi primii.

Pe baza experienţei şi renumelui formate în acest timp şi, în dorinţa de a fi în continuare cei mai buni, pasul următor a fost cel de a da o şansă de afirmare şi altor sportivi, care nu-şi găsesc un loc unde să arate ceea ce ştiu.
De aceea, s-au iniţiat demersurile pentru extinderea obiectului de activitate şi includerea altor discipline şi ramuri sportive. Suportul moral a fost asigurat de aceia care au căutat Clubul de Ciclism Tibiscus şi şi-au exprimat dorinţa de a avea un colectiv unde să poată practica sporturile care le sunt dragi.

Aşa a apărut, în toamna lui 2005, Clubul Sportiv Tibiscus, continuator al activităţii Clubului de Ciclism Tibiscus. Crearea acestei asociaţii nu ne-a fost uşoară, dar, în final, rezultatul este acela care contează. Putem azi să ne mândrim că avem ce le oferi celor iubitori de mişcare.

Scopurile propuse de către membrii fondatori ai Clubului Sportiv Tibiscus sunt:

 • crearea oportunităţilor de organizare şi desfăşurare a unor competiţii sportive pentru membrii Clubului şi alţi sportivi;
 • organizarea de antrenamente în scopul pregătirii sportivilor Clubului;
 • participarea sportivilor Clubului la competiţii sportive organizate în ţară şi străinătate;
 • desfăşurarea de activităţi recreative pentru membrii Clubului, familiile şi prietenii acestora.

  Clubul este compus din următoarele categorii de membri:
 • membri fondatori, aceia care au fondat Clubul;
 • membri asociaţi, aceia care se înscriu în Club după fondarea sa. Aceştia pot fi:
     -membri sportivi, având ca principal obiectiv antrenarea pentru obţinerea de rezultate la competiţii;
     -membri activi, având ca principal obiectiv organizarea de concursuri;
     -membri simpatizanţi, care ajută Clubul în organizarea şi desfăşurarea activităţii sale;
 • membri de onoare, aceia care prin activitatea lor aduc servicii deosebite Clubului sau sprijină moral şi financiar Clubul.
  Pentru a te număra printre membrii Clubului, trebuie să vii la sediul său, în clădirea de pe strada Lascăr Catargiu 4-6, la parter, acolo unde, miercurea între orele 18-19, vei găsi pe cineva care să te îndrume. Înscrierea se face prin completarea unei cereri, achitarea cotizaţiei anuale şi aducerea unei adeverinţe de la medicul de familie. Numai astfel te poţi alătura unui colectiv tânăr, atras de sporturile extreme şi nu numai, dornic de excursii, ieşiri, distracţie.

  În perioada 2010-2012, echipa DHS Tibiscus Team a devenit echipa oficială de concurs a companiei Eurobike DHS, cel mai mare producător român de biciclete, în urma semnării unui contract de susţinere a echipei noastre de către renumitul sponsor.
  Mai mult, între anii 2011 și 2012, firma TechnoBIKE a C.S.Tibiscus a preluat administrarea magazinului DHS deschis la Timişoara.

  În perioada 2013-2014, o parte a sportivilor de şosea au format echipa C.S.Tibiscus-Clinica de Bere - echipa de concurs a S.C. Berarium SRL.

  Nu în ultimul rând, cei care veţi deveni membri ai Clubului Sportiv Tibiscus veţi avea ocazia de a vă face reclamă şi de a vă prezenta activitatea prin intermediul web site-ului nostru.