CHEIA MTB CHALLENGE 2023
Cheia (PH), 26-27.08.2023


Concursul Cheia MTB Challenge are o serie de trasee de tip circuit, cu startul şi finnish-ul în stațiunea Cheia, startul/finish-ul având loc în zona Câmpul Ardelii intrare drum forestier Valea Stânii(Pridvale) iar preluarea pachetelor și premierea în Sala Sporturilor din Cheia.
Acesta este un proiect al Asociației Pentru Dezvoltare Comunitară „Zăganul”, organizație care are ca principal scop de a promova dezvoltarea durabilă a comunităților văii Teleajenului. Competiția a luat naștere în anul 2016 din nevoia ca valea superioară a Teleajenului, în special zona montană din localitatea Măneciu din vecinătatea masivului Ciucaș, să găzduiască o competiție ciclistă cu specific MTB, lucru care nu s-a mai întâmplat până atunci. Prin intermediul acesteia am reușit să marcăm și să deschidem mai multe trasee cicliste pentru competiții și pentru promenadă, promovând zona din punct de vedere turistic, sportiv, dar și ca imagine socială.
A șaptea ediţie a concursului XCM Cheia MTB Challenge te aşteaptă cu cel mai spectaculos traseu din zona Văii Teleajenului. Parcurgerea munţilor Tătaru și Ciucaș îţi va oferi o experienţă de neuitat, cu căţărări provocatoare, zone de respiro, în care poţi admira peisajele de basm, dar şi coborâri de mare viteză. Concursul din anul 2023 are patru probe destinate adulților, dar și probe destinate copiilor în funcție de categoria de vârstă. Acesta se adresează atât sportivilor amatori cât și legitimați, având categorii specifice destinate acestora.

Conform clasamentului oficial al traseului 2 MUNȚI, colegii noștri s-au clasat astfel:
  • Marius Ionașcu - locul II categoria M50+ cu timpul de 4h 09m 07s
  • Locul II

    Marius Ionașcu


    Mai multe detalii despre concurs pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.