PRIMA EVADARE 2022
București, 15.05.2022 AMÂNAT

Dragilor, vă mulțumim mult pentru sutele de mesaje și întrebări. De cateva luni bune încercăm să aliniem lucrurile ca să vă dăm o veste bună. Să restartăm Prima Evadare după pandemie. Să vă trimitem un mesaj cu… “Se ține!”, ca să ne reîntâlnim colorați, veseli, mulți, cei mai mulți și să evadăm cu tam-tam din orașul, tot mai extins, către unul din puținele locuri naturale rămase în apropierea Bucureștiului, pe acest drum verde care leagă Bucureștiul de Lacul Snagov, la cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est.
Să vedem care dintre noi ajunge mai repede la Snagov, golit de energie la final și apoi reumplut de toți oamenii din jur, de cea mai efervescenta atmosfera, de muzică și de cea mai buna mâncare, de cea mai frumoasă medalie, fericiți și înconjurați de oameni care iubesc natura, mișcarea, provocarea și tensiunea socială benefică a comunității.
Ce nu am putut să vă spunem anii aceștia este că, încă de la început, de 14 ani, am dus o luptă solicitantă cu autoritățile. La început, cu aproape cu toate. Acum însă, cele mai multe ne susțin si au așteptat să organizăm ca și voi. Consiliul Județean și unele primării chiar ne-au ajutat încă din edițiile trecute ca parte din echipă. Poliția a fost si este din ce în ce mai bună. În momente super dificile au apărut ajutoare de unde nici nu ne-am așteptat, pe lângă partenerii noștri de bază care au înțeles dimensiunea si complexitatea evenimentului.
Lumea s-a schimbat mult în bine în acești 14 ani, dar, din păcate, nu toată.
Constant a rămas interzisul accesului în pădure, în general (și aici am încercat și reușit doar parțial să-l schimbăm), dar și în mod special pentru Prima Evadare și pentru crearea traseelor de bicicletă. A rămas constantă obstrucționarea evenimentului din partea celor care administrează pădurile din Bucuresti-Ilfov de care suntem atat de atașați. Aproape la fiecare ediție a trebuit sa intervină câte un ministru ca să-l putem ține. Chiar și cu intervenție, aprobarea și taxele plătite, obstructia s-a manifestat în diferite forme.
Taxele mari, garanțiile de mii de euro, (nereturnate nici acum după 3 ani), aratul și distrugerea traseului, ștersul marcajelor chiar și din afara pădurii, nu sunt demne de o autoritate din România, oricare ar fi ea și nici de angajații ei.
Drept urmare, deși am avut o negociere la vârf, care părea că a mediat și rezolvat încă o dată situația, la bază, acest aviz încă nu există sau nu se găsește și nu mai avem timp de pregatire pentru un eveniment în perioada clasică de primăvară oricât de mult am crezut că putem face într-o lună, cât făceam înainte în jumătate de an.
Așadar, anul acesta, ne vedem nevoiți sa ținem concursul la o altă data, mai puțin tipică, si nu primăvara. Cel mai probabil o sa fie după celălalt concurs important al nostru, după Transilvania Bike Trails Race care va fi in weekendul prelungit cu 14 august (la care vă așteptăm cu drag ca e de neuitat!). Revenim curând cu o dată clară, care cel mai probabil va fi 2 octombrie și va fi bine.
Ca să satisfacem totuși dorința de ieșit în natură, duminică, 22 mai, o să organizăm o ieșire pe o buclă din traseul Prima Evadare. Revenim cu detalii si eveniment pe Facebook.



Mai multe detalii pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.